marți, 9 septembrie 2008

Europenii se alarmeaza tot mai tare.

Astazi in cadrul Parlamentului European va avea loc reuniunea extraordinara a delegatiei pentru Republica Moldova. principalul subiect de pe agenda reuniunii va fi discutarea situatiei din Republica Moldova in contextul actualei crize internationale ca rezultat al conflictului dintre Georgia si Federatia Rusa. In ceea ce tine de formatul discutiilor, participantii, precum si rezultatele acestor discutii voi posta mai tirziu informatii.

Totodata, azi va avea loc si Summit-ul UE-Ucraina. Subiectul discutiilor se va axa in special pe titlul viitorului acord de cooperare. Se pare ca europenii sint gata de a numi Acordul de asociere, insa putin e probabil de a se acorda o perspectiva clara de aderare. De altfel, practica UE cunoaste semnarea unor asemenea acorduri cu un sir de state din America Latina.

Este cert un lucru ca europenii si-au schimbat in mare parte pozitiile, in special Europa veche, vis a vis de vecii din est, si asta pentru a incerca echilibrarea pozitiilor sale in raport cu Federatia Rusa.