luni, 29 septembrie 2008

Berea poate sa ne otraveasca

Iata ce scrie o publicatie romana despre bere si efectul negativ pe care poate sa il aiba asupra sanatatii omului consumul de bere. Cred ca si in Republica Moldova ar trebui sa se alarmeze asupra acestei chestiuni.
Dupa cum spune profesorul roman Gheorghe Mencinicopschi berea produsa in Romania, si nu numai, contine aluminiu, datorita filtrelor folosite in fabrici, substanta care poate provoca Alzheimer. Alzheimer este o boala, care de regula apare la persoane dupa 65 de ani, dar care poate sa se dezvolte si mai devreme.
Dupa cum informeaza prof. Mencinicopschi, rezultatele unor cercetari realizate de Institutul de Cercetari in Tehnologia Berii si Maltului din Berlin, ca urmare a faptului ca nemtii au tras un semnal de alarma in privinta sistemului traditional de filtrare a berii, ce se face cu ajutorul kiselgurului, o roca sedimentara ce contine 86% siliciu, 5% sodiu, 3% magneziu si 2% fier. Rezultatele cercetarii eleva faptul ca silicaotii de aluminiu din kiselgur sunt dizolvati de PH-ul berii, iar aluminiul dizolvat nu poate fi stopat de filtru si poate ajunge astel in diverse cantitati in lichid. In functie de cantitate, prezenta aluminiului in corp poate provoca diverse boli, dintre care cea mai grava e Alzheimer.