marți, 27 mai 2008

Reuniunea Consiliului de Cooperare RM-UE 27 mai 2008

Pe data de 27 mai 2008 a avut loc Reuniunea Consiliului de Cooperare Rm-UE, delegatia Republicii Moldova a fost condusa de Presedintele Vlaimir Voronin. Principalele concluzii ale Reuniunii sint ca Uniunea Europeana este gata sa inceapa discutiile pe marginea acordarii mandatului Comisiei pentru negocierea unui nou acord de cooperare cu Republica Moldova(http://www.consilium.europa.eu/ueDocs/cms_Data/docs/pressData/en/er/100689.pdf).
In acelasi timp, Republica Moldova urmeaza sa continuie procesul de reforme, precum si sa pregateasca si organizeze alegerile conform standartelor internationale. In cadrul conferintei de presa ce a precedat Reuniunea, a fost mentionat ca Presedintele Vladimir Voronin a adus o contributie personala semnificativa in procesul de realizare cu succes a reformelor.
Un element important il constituie faptul ca conferinta de presa, transmisa in direct pe pagina oficiala a Consiliului European, a fost tradusa in limba moldoveneasca. Pe pagina unde erau optiunile pentru traducere, figura inscriptia mo. (Language Selector en fr mo sl or). De fapt aceasta este o abordare europeana si o dovada a respectarii caracterului suveran a statului Republica Moldova, adica a Constitutiei acestuia.