duminică, 25 mai 2008

Campania electorala 2009 ia tot mai mare amploare...

La Chisinau a fost organizat un nou miting in care se cere semnarea Conventie privind micul trafic de frontiera. Din cele vazute pot face o cuncluzie, este o actiune ce poarta un caracter pur politic si preelectoral. In primul rind, declaratiile ce au fost facute erau de ordin doar politic, in al doilea rind initiator a fost PLDM si nu am auzit sa se fi solidarizat nici o formatiune politica actiunii, de fapt nici nu cred ca PLDM ar fi permis ca si alte formatiuni sa participe, caci ar fi diluat atentia de pe principala figura a actiunii, Vlad Filat.
Dupa cum am scris anterior, problema traficului de frontiera este una cu mult mai complexa, iar printr-o simpla semnare a documentului nu se rezolva problema. sint necesare a fi intreprinse un sir de alte actiuni pentru a face aplicabila Conventia. Mai mult ca atit, va creste migratia ilegala, caci apare problema asigurarii controlului la limitele perimetrului de 50 km....
Daca partea romana a declarat ca a transmis parti moldovenesti documentul, de ce nu il fac public, sa stie si cetatenii ce se prevede in proiectul acestuia. Cea mai mare parte a persoanelor cred ca habar nu au ce inseamna micul trafic de frontiera.
Si in final sint curios, ce a vrut sa spuna dl Filat prin fraza "A avea curaj inseamna nu numai sa poti spune adevarul, dar si sa ai puterea sa nu il ascunzi"? (e sloganul de pe blogl dlui Filat http://www.filat.md/)
Sa fie oare dorinta dlui Filat sa spuna ceva si in consecinta are nevoie de putere? Ramine de vazut.