vineri, 16 mai 2008

Flash-mob-ul de pe 15 mai 2008 de la Chisinau – actiune politica sau luare de pozitie civica.

Citisem ca la Chisinau a fost orgnizat o actiune flash-mob de un grup de tineri care si-au exprimat nesatisfactia cu modul in care are loc implementarea Anului tineretului. Nu pot sa zic ca as fi multumit de modul in care se organizeaza activitatile dedicate Anului tineretului, dar accentele ce se incercau a fi puse in cadrul activitatii de pe 15 mai demostrau ca de fapt este o actiune preelectorala si cel mai probabil a PLDM (este stiut faptul ca portalul Unimedia promoveaza intens PLDM si PL, desi pertinde a fi un portal independent).

In primul rind, atunci cind se organizeaza o activitate de acest fel autorii nu sint cunoscuti si in consecinta nu se fac tot felul de delcaratii, asa cum a fost in cazul cu Tudor Darii, care de fapt a fost si organizatorul.

In al doilea, lumea care participa la aceasta activitate nu se cunoaste intre ei in mare parte, ceea ce am vazut eu este ca defapt a fost o activitate orchestrata din timp. Daca e sa ne referim la psihologia flash-mob-lui, atunci este considerat ca fiind o opera (spectacol) improvizat la moment si care nu tre sa dureze mai mult decit citeva minute, maximum 5 minute, in dependenta de numarul participantilor.Ceea ce s-a intimplat la Chisinau si aici ma bazez pe ceea ce am vazut in stiri, este faptul ca el a durat mai mult de 5 minute, si oranizatorii au si mai facut declaratii. Era sufuficient sa fie raspindite foi volante in care se exprima pozitia si atit…
In consecinta activitatea poate fi calificata ca fiind una pur politica. Sint sigur ca in scurt timp vor aparea declaratii si din partea unor forte politice la subiectul Anului tineretului si nu e greu de intuit care formatiuni politice, iar limbajul si accentele vor fi aceleas ca si in cazul flash-mob-lui de pe 15 mai.