duminică, 6 iulie 2008

Cazul lui Marian Bunescu, o noua manevra politica sau aparare de drepturi

Citisem recent in noutati despre cazul lui Marian Bunescu, colaborator al IRI reprezentanta in Republica Moldova. Totul era de inteles, daca in Moldova Suverana nu aparea un articol, o adresare a lui Marian Bunescu in care este invinuit reprezentantul IRI in Republica Moldova ca ar participa in activitati dubioase (http://www.moldova-suverana.md). Nu incerc sa il invinuiesc pe Marian de implicare in anumite jocuri, dar modul in care a fost scrisa adresarea trezeste anumite semen de intrebare si evident ca pot fi date anumite interpretari.

In adresarea sa Marian ataca nu doar IRI dar in unele locuri si NDI, cu care de fapt nu prea are treaba. Cred ca aici s-ar putea incerca sa se faca un joc si anume sa puna partidul de guvernamint intr-o situatie de conflict cu autoritatile americane, stiut fiind sustinerea acestor doua institutii din partea guvernului American. In situatia in care sint aduse anumite informatii privind finantarea din exterior a unor forte politice din Republica Moldova, fapt interzis prin lege, autoritatile de drept ar urma sa se autosesizeze si sa initieze o ancheta in baza celor informatii, fapt ce ar putea irita autoritatile americane, mai ales ca autoritatile moldovenesti in mai multe rinduri au adus invinuri privind finantarea din exterior a unor formatiuni politice.

Un alt aspect important reprezinta atacarea doar a unei formatiuni politice si anume AMN. Prin aceasta evident ca se incearca discreditarea acestei formatiuni politice, in special a liderului acesteia, Serafim Urechean. In aceasta situatie este evident ca potentialii sustinatori vor putea sa migreze catre alte formatiuni politice situate pe segmentul politic de dreapta, in special PLDM sau PL.

Lovitura ce ar putea fi data este directionata prin aceasta adresare atit impotriva partidului de guvernamint, cit si a AMN-lui. Ramine de vazut care vor fi evolutiile in aceasta istorie.