vineri, 13 februarie 2009

"Telefonul schimbarii" sau mai bine zis "telefonul inselaciunii"

De citeva saptamini PLDM a initiat o noua actiune care face parte din sirul de actiuni menite sa induca in eroare cetatenii. De aceasta data este vorba despre actiunea de asigurare a dreptului la vot a cetatenilor RM aflati peste hotare. De fapt acest drept nimeni nici nu le-a ingradit. Cel mai interesant este ca organizatiile moldovenilor (basarabenilor) de peste hotare care semneaza cereri pina nu demul nici nu erau cunoscute in Moldova. Apare o simpla intrebare cine sint ei si ce urmaresc? Raspunsul este clar, sa faca campanie electorala in favoare unei forte politice.
Cel mai elocvent caz in acest sens, este initiativa unei organizatii a basarabenilor din belgia, condusa de Ludmila Bulgar. Aceasta este o angajata in cadrul Consiliului UE datele de contact pot fi gasite aici. Este cunoscut, ca pentru a activa in cadrul unei institutii a Uniunii Europene, este necesar sa fii cetatean al unui stat membru a UE, iar Ludmila Bulgar, la sigur ca acolo nu figureaza ca cetateanca a Republicii Moldova, in aceste conditii nici nu cred ca are dreptul sa se agite atit de mult, mai ales ca ea poate sa mearga si sa voteze la misiunea RM din Belgia.
Precum scrie agentia de stiri Omega, cu referire la presedintele comunitatii moldovenilor din Belgia "Casa Noastra", asociatia condusa de Ludmila Bulgar, a fost creata in luna ianuarie anul curent, avind un vadit caracter electoral.
Devine tot mai clar ca acest "TELEFON AL SCHIMBARII" este mai degraba un "TELEFON AL INSELACIUNII".